Vi söker en instructional designer till Digicy

Varför finns det reklambyråer och advokatbyråer men inga byråer för lärande?

Ja, det undrade vi också. En byrå som skapar digitala lärupplevelser anpassade till dagens behov och framtidens utmaningar, för organisationer som tar lärande och utbildning på allvar. Sagt och gjort! För åtta år sedan startade Lärbyrån Digicy, och nu letar vi efter nästa medarbetare som vill vara med och skapa förstklassigt digitalt lärande tillsammans med våra kunder.

I rollen som inlärningsdesigner kommer du att skapa och producera lärande för våra kunder, där ditt särskilda fokus kommer att vara det kreativa skapandet. Du har en förmåga att berätta historier, och kan göra det på ett sätt som skapar inspiration och glädje. Kanske har du jobbat i ett par år på en utbildningsavdelning där du blivit vass på att tolka ämnesexperter och skapa snygga Powerpoints, eller så är du redan idag på ett större e-learningföretag men vill jobba mer kreativt och närmare kunden.

Några av dina arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Att själv eller tillsammans med projektledare ta fram digitala utbildningsupplevelser
 • Skapa grafik och design från ax till limpa som en del i en e-learning
 • Bearbeta textmassor för att skapa ett pedagogiskt innehåll
 • Producera, uppdatera och utveckla e-learning i olika författarmiljöer
 • Bygga lärupplevelser i kundens miljö – traditionella LMS, intranät eller moderna lärplattformar med inbyggd författarmiljö
 • Granska och utveckla befintliga utbildningar för kund

Vi ser att du har:

 • Mycket god erfarenhet av att jobba i Adobe Photoshop, Illustrator och Premiere
 • God erfarenhet av ett eller flera e-learningprogram så som Storyline, Lectora eller Captivate
 • Erfarenhet av att jobba i ett eller flera LMS
 • Förståelse för och viss erfarenhet av manusarbete
 • Erfarenhet av att arbeta och kommunicera i team
 • Språknivå C2 i svenska samt B2 i engelska

På Digicy är vi måna om våra medarbetare och vill leva som vi lär. Därför har vi så kallad lärbyråtid där vi ägnar oss åt att själva lära oss mer, och tillsammans reflektera över det vi lärt oss. Vi jobbar ibland enskilt och ibland i team, men har alltid en nära kontakt. En av våra kärnvärderingar är nyfikenhet och vi försöker ständigt hålla oss uppdaterade om vad som händer inom lärande. Vi tror därför att det kommer naturligt för dig att omvärldsbevaka inom dina kompetensområden, och att du har mycket att lära oss redan när du börjar. Vår förhoppning är också att du har tydliga tankar om hur du vill förändra den digitala utbildningsbranschen.

Då vi är en liten byrå som jobbar tätt tillsammans är det viktigt att du känner dig som en del i gänget och att du delar våra tankar och värderingar, har hög kommunikationsförmåga och snabbt går från ord till handling. En av våra kollegor är Erika, vår e-learningproducent. Hon hälsar: “Hos oss får du möjlighet att jobba i många olika system och miljöer, och verkligen klura på vilken lösning som är bäst för kunden. Det är ofta full rulle men vi hjälps alltid åt om något är utmanande. Välkommen!”

Plats

Vi tänker oss att du är baserad i Stockholm men tar även emot ansökningar i Göteborg. Vi jobbar till stor del på distans, men ser ett stort värde av att ses på kontoret minst en gång i veckan. Stockholmskontoret ligger i Sickla (Nacka), Göteborgskontoret i centrala Göteborg.

Ansökan

Vi önskar att du skickar ditt CV samt arbetsprover i form av bilder från lärupplevelser du varit med om att skapa. I stället för personligt brev, svara på dessa frågor på max en A4-sida:

 • Bifoga en hemsida, e-learningsida eller liknande som du tycker lär ut på ett effektivt sätt. Beskriv vad det är som gör den så bra?
 • Beskriv en lärupplevelse du varit med och skapat och vad din insats var. Vilka var utmaningarna, och hur löste du dem?

 

Skicka din ansökan till jobb@digicy.se och skriv “Instructional designer 2023” i ämnesraden.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Hälsningar från gänget på Digicy 👋