SSF Stöldskyddsföreningen satsar hårt för att motverka digitala brott. Nu kan företag hjälpa sina anställda att bli jobba säkert digitalt genom en ny utbildning som Lärbyrån Digicy har utvecklat tillsammans med experter på SSF.

Kursen ger konkreta tips på hur företagens anställda ska bete sig säkert i olika typer av digitala situationer. Hur undviker man exempelvis risken att utsättas för brott när man kopplar upp sig mot nätverk, när man surfar, mejlar och kommunicerar på sociala medier? 

Kursen tar också upp de svåra gränsdragningarna mellan arbete och privata aktiviteter på nätet.

Digital säkerhetsutbildning
Kursen består av en introduktion, fyra lektioner och ett pedagogiskt test.

“Vi är stolta över att ha fått förtroendet av SSF att ta fram deras första digitala kurs inom säkerhet” säger Joel Skoog – Creative Director på Lärbyrån, “Ämnet har verkligen berört oss och varit oerhört inspirerande.”

“Vi har fått omvärdera flera saker i vårt eget säkerhetsarbete och vi har kunnat ge många bra tips även till släkt och vänner”.

Om SSF

SSF Stöldskyddsföreningen har arbetat med säkerhetsfrågor sedan 1934 och har byggt upp en unik erfarenhet och kompetens inom säkerhetsområdet. Vår vision – att skapa ett tryggare samhälle – är ett fundament för vår verksamhet.

Under flera år har de digitala brotten ökat och 2019 polisanmäldes ca 240 000 brott. Med anledning av det så satsar nu SSF på att bli ledande på att förebygga digitala brott genom olika kampanjer initiativ både till allmänhet och små/medelstora företag. Det gör vi i samarbete med flera aktörer som Polis, MSB och olika branschorganisationer.

Våra kunder och samarbetspartners har i SSF en stark och pålitlig partner och leverantör inom säkerhetsområdet.

Om Lärbyrån Digicy

Digicy är en lärbyrå som hjälper kunder att ta fram digitala utbildningslösningar. Vi jobbar som strategiska konsulter, producerar innehåll samt utvecklar egna innovativa koncept.

Lärbyrån har funnits sedan 2014 med kontor i Stockholm och Göteborg.