Roll-up for german fairJust nu pågår mässan IDS i Köln. På plats finns Praktikertjänst med budskapet om att minska kvicksilverutsläppen från tandvården.

Till hjälp har de en lärande webbplats utvecklad av Lärbyrån Digicy. Webbsidan finns på Tyska, Engelska, Franska, Spanska och Svenska.

Det här har verkligen varit ett utvecklande projekt för oss på Digicy. Målet är att göra verklig skillnad och då måste materialet utformas för att kunna stödja en förändring.

Kan du tyska, passa på att öva dina kunskaper: hg-rid.eu/de
Eller kanske svenska ändå passar bättre? hg-rid.eu/sv

Läs mer om mässan IDS i Köln och Praktikertjänsts medverkan.

 

Om projektet

Hg-rid LIFE är ett projekt som har fått finansiellt stöd från EU:s program för klimat och miljö. Projektets huvudsyfte är att minimera utsläppen av kvicksilver från tandvårdsmottagningar i Sverige, och på sikt i övriga EU (minimera utsläppen vid källan). Ett av målen med projektet är att öka kunskapen om kvicksilvrets påverkan på miljön.

Lärbyrån Digicy har tagit fram en webbportal med bl a goda exempel från svensk tandvård, e-moduler om kvicksilver samt arbetsrutiner i tandvården. I sin leverans har Lärbyrån tagit helhetsansvar för koncept, UX, manus och produktion av såväl filmer som utbildningmoduler och quiz. Utöver det är hela webbportalen skräddarsydd med stöd för språkhantering och uppföljning av statistik.

Målet är att portalen ska användas av tandvårdsteam, dentaltekniker och miljöserviceföretag i hela Europa för att ge ökad kunskap och medvetenhet kring tandvårdens miljöpåverkan.

Portalen gick live på svenska i samband med Swedental-mässan den 14 November.

Nu finns den på Tyska, Engelska, Franska, Spanska och Svenska.

Kolla in den på: www.hg-rid.eu

Projektet är framtaget med finansiellt stöd av EU LIFE Program i samarbete med Praktikertjänst IVL och Sweden Recycling AB.